5 redenen waarom december de allerbeste maand van het jaar is.

Er zijn zo van die jaren die gewoonweg voorbij vliegen. 2017 was er voor mij zo eentje. Zo zijn we weeral in de laatste maand van het jaar beland. Ik denk dat ik voor veel mensen spreek als ik zeg dat december echt de allerbeste maand van het jaar is. Vanaf 1 december gaan al mijn alarmbellen af in m’n hoofd, of beter de jingle bells. Ik hoor enkel nog engelengezang en Christmas carols, heel de dag lang. Lekker cheezy, maar übergezellig. Ik geef je nog wat redenen om december als favoriete maand te bestempelen.

 1. Je drankverbruik wordt deze maand sociaal aanvaard.

  Er is geen enkele maand waarin er volgens mij meer gedronken wordt dan in december. Overal worden flessen koud gezet, want hey, er is altijd wel een reden om te drinken. Van de kerstbijeenkomsten op het werk tot de talrijke familiefeesten tussen 24/12 en 31/12 (en er nog ver voorbij). Niets lekkerder dan een fris glaasje bubbels om een party te starten. Niemand die ervan opkijkt dat je nog een aantal keer bijschenkt. Maar denk aan de Bob hé!

 2. Je moet elke dag chocolade eten.

  Yes, MOET! Want er moet elke dag een deurtje van de adventskalender geopend worden. Echt serieus, hoe kunnen we anders deftig aftellen naar het beste feest van het jaar? Ik maakte onlangs trouwens een eenvoudige adventskalender. Ontdek deze leuke DIY hier. Je kan nog snel inpikken en mee genieten van een dagelijks chocolaatje. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen we op 6 december nog een lading van die heilige man uit Spanje verwachten. I love it!

 3. De winkels zijn vanaf nu elke zondag open.

  Hier hoeft niet veel tekst en uitleg bij 🙂 Er kan vanaf nu ELKE dag geshopt worden. Ik ben van het gevende cadeautjestype (ik hoor sommige mensen nu al lachen tot hier, want ja, ik krijg ook graag. Ik geef het toe.). Maar dus, ik geef graag cadeautjes, en daar gaat veel denk- en zoekwerk aan vooraf. Er moet dus in december héél vaak geshopt worden. En dat kan nu werkelijk elke dag dankzij de zondagsopeningen. Ik geef jullie volgende week enkele cadeaulijstjes om ook wat inspiratie op te doen vanuit je luie zetel. Dus hou de blog zeker in de gaten.

 4. Samen gezellige winterwandelingen maken.

  Ok, het wordt nu echt koud buiten, maar wat is er leuker dan van dat koud, zonnig weer? De herfst begint stilaan uitgeregend te geraken. ’s Morgens krijgen we van die prachtige zonsopgangen terwijl we in de auto onderweg zijn naar het werk. De mist hangt nog wat boven de velden. In het weekend trekken we onze warme schoenen, een muts en handschoenen aan en trekken we eropuit. Denk maar aan de vele kerstmarkten en winterdorpen waar je gezellig rond een vuurtje kan staan en warme chocolademelk kan drinken. Héérlijk!

 5. De eindejaarsfeesten komen er weer aan.

  Voor sommige mensen een ware marteling, voor mij de hemel op aarde: de eindejaarsfeesten. Met als koploper: Kerstmis! Het is zo’n gezellige tijd, die je samen met je familie en vrienden kan doorbrengen. Er wordt wat bijgepraat, aperitieven, lekker eten, cadeautjes uitwisselen, … Ik kan al niet wachten  om de kerstboom op te zetten. Dat zal iets voor volgend weekend worden. Hou de Instagram zeker in de gaten voor wat sfeerbeelden.

Wil je hier graag nog een mooie reden aan toevoegen? Laat deze dan zeker achter onderaan in de comments of deel ze op mijn Facebookpagina!

0e52385e8878634c163e131dfca6d967

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s