Zo maak je snel een originele adventskalender.

Net zo’n kerstfreak als ik? Dan ga je deze diy vast leuk vinden. We tellen samen af naar de leukste, meest gezellige tijd van het jaar met een zelfgemaakte adventskalender. Eentje waar je helemaal niet veel voor nodig hebt en die je zoveel kan pimpen als je zelf wil. Het aftellen naar Kerstmis begint hier…

Benodigdheden:

  • 24 zakjes in bruin papier (AVA).
  • 24 chocolaatjes. Geen fan van chocolade? Dan vul je de zakjes toch gewoon met iets anders: snoepgoed, speculoos, nic nacs, …
  • Washi tape in alle vormen en maten, met verschillende motieven, in kleuren die je zelf leuk vindt.
  • Draad, ijzerdraad, knijpers, … Attributen om de zakjes uiteindelijk aan vast te maken. Ik heb gekozen om ze aan een memobord te hangen, maar je kan ze evengoed aan een (ijzer)draad ophangen en op een leuke plek in huis bevestigen.

 

IMG_0331 2

En nu is het eigenlijk echt eenvoudig. Op elk zakje komt een cijfer van 1 tot en met 24. Zo kan je aftellen naar Kerstmis. De cijfers kan je er zelf op tekenen of kan je, zoals ik gedaan heb, erop printen. Voor de afwerking kan je jezelf volledig laten gaan of het sober houden. Ik heb ervoor gekozen om onderaan het zakje af te werken met een strook washi tape en er een ‘quote’ op te kleven.

IMG_4238

Nu nog in elk zakje een stukje chocolade (of 2 want ik maak voor de girls gezamenlijke zakjes). Et voilĂ , het is gewoon al af: je unieke adventskalender. Ik heb alles opgehangen op ons memobord, dat leek me wel leuk. Maar er zijn zoveel manieren om hem leuk op te hangen. Ik denk bijvoorbeeld aan een lang lint en de zakjes boven elkaar eraan bevestigen. Of aan een ijzerdraad, rond maken en dan een soort van adventsmobiel maken. Kijk eens even rond bij je thuis en je zal wel snel iets vinden waaraan je de zakjes kan bevestigen.

IMG_4059kopie

En nu kan de countdown for Christmas beginnen…

Ben je nog op zoek naar originele verpakkingsideetjes? Hou dan zeker de blog in de gaten, want ik geef je binnenkort enkele leuke tips.

Een gedachte over “Zo maak je snel een originele adventskalender.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s