DIY: pimped pompoenen voor Halloween

Je kan er in de winkels al enkele weken niet meer naast kijken: Halloween komt er weer aan. Elk jaar worden we meer en meer meegezogen in het enthousiasme van onze overzeese buren en gaan we zelf ook steeds meer aan het decoreren. Voor zij die wat meer willen dan kant-en-klare spullen uit de supermarkt heb ik een leuke diy om je pompoenen te pimpen. I call it: de pimpedkin.

Ik hoop dat iemand dit even grappig vind als ikzelf, hahaha ๐Ÿ˜‰

IMG_6885

Anyways, wat heb je allemaal nodig:

 • Uiteraard: pompoenen. Groot, klein, dik, dun. Alles kan en alles mag. Liefst zelfs een mengelmoes, dat is altijd mooier. Ik haalde mijn pompoenen bij een boer aan 0,25 โ‚ฌ/kilo. Je kan ze natuurlijk ook gewoon in de supermarkt halen.
 • Spuitverf, verschillende kleuren. Ik kocht wit, zilver, muntgroen en taupe (bij Action). Uiteraard kan je zelf de kleuren uitkiezen.
 • Afplaktape.
 • Zwarte markeerstift.
 • Transparante etiketten die je kan bedrukken met de printer. Ik vond de mijne bij AVA (stickerpapier voor korte quotes of Tattoo papier voor de langere).
 • Staaltjes/restjes verf waarmee je nog strepen etc. kan trekken. Te vinden bij de Brico/Hubo/Gamma.
 • Oud tafelkleed of wat oude lakens.
 • Wat ontvetter (Cif) en een schoteldoek.

En nu gaan we aan de slag.

Kies een plekje uit dat je goed kan verluchten, liefst zelfs buiten bij droog weer. Je kan geen spuitverf gebruiken in een afgesloten ruimte! Leg onder je werkvlak ook steeds een tafelkleed of oud laken, iets wat vuil mag worden. Draag zelf ook niet je beste kleding, maar trek even snel een jogging of wat oude kleding aan. Iets wat in het slechtste geval tegen wat verfspatten kan. Nog 1 tipje: sta je buiten? Check dan even hoe de wind staat ๐Ÿ˜‰ Kwestie dat je niet jezelf onder gaat sprayen. Lees voor gebruik steeds de aanwijzingen achteraan op de spuitbus.

Voor de eerste pompoen heb je de witte verf, zilveren verf, afplaktape en de markeerstift nodig. We gaan hiermee een spinnenweb-pompoen maken. Ik heb eerst de pompoenen snel ontvet met wat Cif. Zo ben je zeker dat de pompoen netjes is en de verf goed gaat opgenomen worden. We beginnen met het steeltje in het zilver te spuiten. Laat dit goed opdrogen. Hierna tape je de steel af zodat je de volledige pompoen wit kan spuiten. Ik heb 2 lagen gespoten om alles goed te dekken. Laat dit laag per laag goed drogen. Wanneer alles opgedroogd is, kan je in de verticale lijnen van de pompoen met de zwarte markeerstift de draden van het web maken. Deze verbind je horizontaal met licht gebogen, korte draden. Wil je de pompoen helemaal afwerken? Dan kan je nog wat nepspinnen erop kleven.

IMG_1460kopie

IMG_4101kopie

IMG_2639kopie

IMG_8129kopie

De tweede is de “quotepompoen”. De kleuren en quotes kies je volledig zelf. Ik ga voor eentje in taupe. Hierop zie je de zwarte tekst duidelijk. Terwijl de pompoen droogt, maak ik op de computer de stickers. Vaak is dit eenvoudig, maar je kan best even de gebruiksaanwijzing lezen die bij de stickervellen zit. Kleef de stickers pas als de pompoenen volledig droog zijn!

IMG_4692kopie

IMG_7534kopie

IMG_9696kopie

Ik kleef de stickers eerst en dan na een half uurtje ga ik er nog eens heel voorzichtig over zodat alle randjes kleven (moet hier boven nog gedaan worden). Wil je langere teksten kleven dan kan je beter Tattoo papier gebruiken. Dat sluit helemaal aan bij het oppervlak.

Ik heb het eenvoudig gehouden, maar hier zijn nog enkele leuke quotes als je van wat meer houdt:

 • I’m here for the boos.
 • Trick or treat yo’self!
 • Bow down witches.
 • Witch better have my candy.
 • If you’ve got it, haunt it.
 • Creep it real.

Je kan beide pompoenen in zoveel kleuren maken als je zelf wil. Ik combineer ze graag allemaal door elkaar. En maak graag ook met restjes verf nog wat strepen of stippen of eenders wat ๐Ÿ™‚

IMG_9690kopie

De resultaten zijn altijd leuk, eender wat je doet. Hier en daar een streepje ernaast kan geen kwaad. Perfectie hoeft niet, dat maakt het net leuk…ย Deel zeker je resultaten via Facebook of Instagram. Tag Olapola en gebruik #olapoladiy zodat iedereen je pompoenen kan bewonderen. Veel griezelplezier allemaal!

IMG_4194kopie

IMG_0364kopie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s