Een monochroom interieur: wat inspiratie

Zwart/wit, ofte monochroom. Noem het zoals je wil, ik krijg er geen genoeg van. Van zodra we wisten dat we gingen verhuizen, wist ik dat we de stijlswitch naar monochroom moesten maken. Dat we in een modern huis wonen heeft er naar mijn mening niet veel mee te maken, want ik zie een zwart/wit interieur in veel stijlen passen, of je nu modern woont of eerder wat landelijker. Het is hoe je het gaat afwerken en de keuze van de materialen wat uiteindelijk je stijl zal bepalen.

En dat afwerken is aan een monochroom interieur net zo leuk. Je basis is zwart/wit, maar je krijgt de kans om de details in trendkleuren te doen en hier ook wat vaker in af te wisselen. Wij hebben nu bijvoorbeeld heel veel groen in huis, niet enkel veel planten, maar ook de details bedoel ik dan. Omdat we houden van een Scandinavisch interieur hebben we vaak de combi gemaakt met licht hout (kleur vloeren, kleur werkblad keuken, …). En op de kamers van de girls is er dan weer wat meer roze. Maar niets houdt ons tegen om dit eens aan te passen naar één of andere trendkleur van het moment (ok, misschien nu niet meteen want dan doe ik Kristof weer wat aan).

Als je van plan bent om iets aan je ‘stoffige’ interieur te doen (of je gaat verhuizen/verbouwen/…) is het zeker interessant om op Pinterest voor jezelf eens een bordje aan te maken ‘Monochroom’. Je vindt er ook tonnen inspiratie. Check bijvoorbeeld mijn Pinterestpagina hier :).

Om jullie nog wat meer ideetjes te geven, zijn hier wat details uit onze nieuwe casa. Feel free om mij details te vragen, ik kan je perfect zeggen waar we wat gekocht hebben en hoeveel het ongeveer gekost heeft.

IMG_6104

IMG_6089

IMG_4225

IMG_5123 2

IMG_5913 2.JPG

IMG_6192

IMG_4351

5 gedachten over “Een monochroom interieur: wat inspiratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s