Back to school

Wow, hoe is dit zo snel kunnen gebeuren?! De zomermaanden zitten er bijna terug op en de back-to-school-stress staat al op onze deurmat. Voor elke ouder is die laatste week vakantie een beetje doodgaan, want je ziet ze toch zo graag maar je kan ook niet wachten tot ze weer wat routine hebben en hele dagen op school zitten. Eerlijk is eerlijk 🙂 Anyways, zoals jullie weten ben ik nogal een georganiseerd type, dus ik geef jullie even mee hoe ik die laatste week ervaar in 3 kleine tips.

Tip 1: calm down, er zijn nog weekends genoeg!

Mijn to-do-lijstje was deze zomer lang. Al die leuke plekjes die we wilden bezoeken, al die leuke daguitstappen. Maar het weer zat niet altijd mee en dus hebben we nogal veel dingetjes niet kunnen doen. Voel jezelf vooral niet teleurgesteld hierbij, de maand september (en vaak ook oktober) is nog tiptop om tijdens het weekend de lijstjes af te werken. Denk: indian summer. Zo blijf je ook nog wat langer in de zomerse vibes van zodra het schooljaar terug van start gegaan is. Win-win!

Tip 2: start nu al de vaste routine.

De laatste week van de vakantie is leuk en je wil er graag nog het maximum uit halen. Vaak blijven de kids nog wat later op en slaapt iedereen wat langer uit. Maar het is net interessant om dit deze week al af te bouwen. Start nu al met je normale routine en leg de kids op tijd in bed. Vanaf nu ’s morgens op tijd opstaan maakt 1 september wat draaglijker. En we weten allemaal dat routine net dat is wat die bengels terug nodig hebben…

Tip 3: turnpantoffels enzo.

Ik moet eerlijk zeggen dat de nieuwe turnpantoffels van de girls hier al 2 weken klaar liggen. Ik vind het dan ook vreselijk om die laatste dagen voor school te moeten gaan duwen in de winkels hiervoor. Dus gooi alles neer en maak dat je die belangrijke spullen vandaag nog gaat halen. Wacht hiermee niet tot donderdag… Turnpantoffels, nieuwe brooddozen, nieuwe drinkflessen, boekentassen, pennenzakken and so on.

Nog op zoek naar wat inspiratie voor de nieuwe spulletjes? Hier zijn enkele van mijn favorieten…

Trixie_91_210_1024x1024
Boekentas Trixie – Mr Fox. Verkrijgbaar bij De Gele Flamingo.
fjallraven-kanken-mini-kids-re-kanken-webshop-antwerpen-belgie-kanken-rugzak-08_grande
Rugzak Fjällräven – Kanken Mini. Verkrijgbaar bij Wolf & Wolkje.
3-pak-snack-doosjes-80630305-pdpmain_twox-20
Set van 3 bewaardoosjes – Verkrijgbaar bij Hema.
20170811143922
Drinkfles Dopper – Original Pink Paradise. Verkrijgbaar bij Dopper.
9793747620_1_1_1
Set van 4 patches om te personaliseren. Verkrijgbaar bij Zara.
10227-01401-OS_01.jpg.sthumbnails.1000.1000
Lunchtas Herschel – Pop Quiz Paris Pink. Verkrijgbaar bij Herschel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s