Ge-foodbox-t

Ik had het jullie beloofd, na een weekje koken uit de Weight Watchers foodbox zet ik alles even op een rijtje. First of all, het was handig, héél handig. Je hoeft je enkele dagen geen zorgen te maken over het menu en over het verzamelen van alle producten en dat allemaal in één klik. Bestellen doe je online op de website van Weight Watchers. Daar kan je het menu raadplegen en de keuze maken tussen een box voor 2 of eentje voor 4 personen.

De volledige doos wordt op maandagavond geleverd. Je krijgt zelfs een exacte tijdspanne doorgestuurd per sms. De doos werd bij ons stipt geleverd en ook nog eens lekker fris gekoeld. Wil je nog even zien wat er allemaal in zat? Bekijk dan zeker dit filmpje en ontdek samen met mij de inhoud.

Ik heb echt een gi-gan-ti-sche ijskast, maar ik moet zeggen dat ik het er allemaal maar nipt in gekregen heb. De producten zijn vers en hebben een ruime houdbaarheidsdatum. Zo kan je nog wat spelen in het menu en eventueel recepten naar een andere dag verschuiven. De recepten worden trouwens allemaal toegelicht in een infoblaadje dat mee in de doos zit. Heel duidelijke taal, zelfs als je geen keukenprins(es) bent. Hier en daar heb ik wat moeten aanpassen naar de kinderen toe, omdat ze nu eenmaal niet veel lusten. Ook de hubby heeft al eens een aangepaste versie gekregen (meneer eet geen vis, kikkererwten, geitenkaas, … Moeilijk geval). Ik neem jullie mee door afgelopen week…

Dag 1: Roodbaarsfilet met zoete aardappelpuree.

IMG_4783kopie

Het recept hiervan vind je hier. Ik heb de roodbaars eerst even aangebakken in de pan, dat ziet er nu eenmaal wat smakelijker uit dan gestoomd 🙂 Daarna is alles wel in de papillot gegaan. Héérlijk!

Dag 2: Bulgur met kikkererwten, paprika en andijvie.

IMG_4794kopie

Het recept vind je hier. Hier heb ik wat in gewijzigd, omdat ik wel kikkererwten lust, maar niet en masse. Meer sla, minder kikkererwten, extra asperges (want dat had ik nog liggen). Voor Kristof een aangepaste versie met kip en broodkorstjes.

Dag 3: Gegrilde geitenkaasrondjes met appelsalade.

IMG_4822kopie

Het recept vind je hier. Mijn absolute favoriet van deze week, no more words needed 🙂 .

Dag 4: Groentequiche met feta en kip.

IMG_4831kopie

De weekfavoriet van de meisjes 🙂 Het recept hiervan vind je hier.

Of we het zouden herhalen? Ik denk het wel, zeker tijdens de drukkere weken is dit echt handig. Ik heb ook het gevoel dat we supergevarieerd gegeten hebben, maar ook heel gezond en evenwichtig. Er zijn wel nog wat restjes die ik moet verwerken de komende dagen. De porties waren wat ruim voor de kinderen (voor volwassenen trouwens helemaal ok), waardoor ik hier en daar wat potjes tupperware heb moeten vullen…

Zoek je toch nog wat meer info over de foodbox? Dan kan je hier alles nalezen. Met dank aan Weight Watchers voor de fijne samenwerking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s