Snackbar

*diepe zucht* Vorige week was het niet echt een succes voor #minderstefani. Zoals voorspeld heeft Disneyland er geen goed aan gedaan. Resultaat: maar 200 gram verdwenen (ik ben al blij dat er toch nog iets af is anyway). Tijd dus om deze week wat meer aandacht te besteden aan het eetpatroon.

Ik heb het nog steeds moeilijk met tussendoortjes. Hebben jullie dat ook? Die onstilbare honger tegen 16 à 17u. Het moment waarop je nog moet beginnen aan het avondeten en je eigenlijk al een heel brood wil binnenproppen om er vanaf te zijn… Sounds familiar?

En nog eentje, eten uit verveling. Zo’n klein momentje tussen 2 taken waar je even niet weet wat te doen. Of ’s avonds laat, wanneer er eigenlijk niets op tv is en je dus languit op de zetel kan nadenken over wat er allemaal in de snoepkast zit (ik kan de chocolade bijna horen roepen). Iemand tips om daar beter mee om te gaan? En dan niet van: haal het niet in huis. Geloof me, dat doe ik. Maar de hubby en kids willen wel nog graag snoepertjes en die zijn vaak ook heel verleidelijk.

Ik ben zo zeker dat ik niet de enige ben met die ‘probleempjes’ 🙂 Maar voor elk probleem is er een oplossing. Zeker als je het al beseft wat er fout gaat. Ik smijt er deze week dus nog eens een receptje voor een gezond tussendoortje tegen aan: de snackbar (what’s in a name).

Te verzamelen:

  • 10 gedroogde dadels
  • 1 el gemalen kokos
  • 1,5 el amandelen (ongebrande)
  • 1 el pure chocolade
  • 1 el kokosolie
  • halve rijstwafel
  • keukenmachine of handmixer die tegen een stootje kan (de dadels mixen vergt alle energie van je machine)

We beginnen met het moeilijkste werkje: de dadels fijn mixen. Doe dit zeker in een stevige keukenmachine (bij voorkeur) of met een stevige handmixer. Je kan er echt je mixer op stuk mixen als je niet goed oplet. Schep de fijngemalen brij in een kom. Hak hierna de amandelen en de chocolade grof. Doe deze samen met de kokosolie en de gemalen kokos bij de dadels. Om af te sluiten breek je de rijstwafel in kleine stukjes bovenop de brij.

*Time to get dirty* Stroop je mouwen op en kneed alles tot een samenhangend geheel. Vorm met dit geheel een rechthoek van ongeveer 1,5 cm dik (lengte en breedte maakt niet uit). Dek het even af met vershoudfolie en laat het minstens 30 minuten opstijven in de ijskast. Hierna kan je de rechthoek in repen snijden en heb je een heerlijke snack-bar om mee te nemen naar het werk.

Again, dit zijn gezonde tussendoortjes, maar het is de bedoeling om hiervan maar 1 reep per keer op te eten. Schrokken is verleden tijd 🙂

Snackbar

Geïnspireerd op een recept van http://www.ah.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s