Wortelmuffins to the rescue

Na mijn eerste week Weight Watchers was er al ruim een kilo #minderstefani op deze wereld. Me happy! Het mag van mij ook niet te snel gaan, want ik weet uit het verleden dat 1 kilo per week ideaal is om het gewicht daarna er ook af te houden. Ik ga voor een goede eetgewoonte, ik hoef geen crashdieet met het oog op de zomer. De rest van de week moet ik alles op alles zetten, want ik heb stiekem tussentijds gewogen en na Disneyland zijn er toch wat grammetjes terug bij (diëten in Disney is absoluut niet mogelijk…). We can do it!

Ondertussen weet ik ook waar de probleemmomentjes liggen: het tussentijds eten. Ik kan supergezonde maaltijden eten zonder honger te lijden, maar tussen de maaltijden door durf ik al eens uit de bocht vliegen. Om dit te vermijden ben ik op zoek gegaan naar gezonde, vullende tussendoortjes. Ok, er is altijd fruit, maar soms wil je ook eens iets hartigers/zoeter en dan zijn mijn wortelmuffins er to the rescue. Ik eet ze het liefst om 10u, maar eventueel kan je hem ook als ontbijt eten. Bovendien zijn ze ook supergoed voor de kids (denk maar aan de verborgen groentjes erin).

Wat heb je nodig (voor 6 muffins)?

 • 1 rijpe banaan
 • 75 g wortelen
 • handvol noten naar keuze (ongezouten)
 • 1 ei
 • 75 g kokospalmsuiker
 • 75 g volkoren speltmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 tl kaneel
 • mespunt zout
 • mixer
 • zeef
 • muffinvorm
 • cupcakevormpjes (tenzij je een siliconen muffinvorm hebt, dan zijn deze niet nodig)

Voor je start kan je best de oven al voorverwarmen op 180°C. Doe het ei, met de suiker en het zout in een kom en klop het geheel luchtig met de mixer. Zeef boven dit mengsel het meel, het bakpoeder en de kaneel en meng dit rustig met een spatel onder het geheel. Je basis is nu klaar.

Neem een andere kom en prak de banaan hierin fijn. Rasp de wortelen, hak de noten grof en voeg ze hieraan toe. Dit geheel mag je nu toevoegen aan het basismengsel. Je beslag is nu klaar.

Doe de cupcakevormpjes in je muffinvorm en verdeel het beslag hierover. Bak het ongeveer 20 minuten in de oven, maar check zeker na 15 minuten al even hoe ver het gegaard is. Dit kan je doen door een prikker in de muffin te steken. Hangt er geen beslag meer aan de prikker, dan zijn de muffins klaar.

Smakelijk!

(let op: ik noem het verantwoord snoepen, maar het blijft wel een tussendoortje met suiker in. Eet er dus maar eentje per keer… )

En blijf #minderstefani zeker volgen, want ik heb een leuke samenwerking aan te kondigen 🙂 *Big smile*

Wortelmuffins

Inspiratie recept: http://www.ah.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s