Magic happens…

… en het gebeurt nog eens niet zo ver hier vandaan. Een paar uurtjes in de auto (of op de trein) en je bent in Disneyland Parijs, de plek waar elke volwassene zich terug kinds voelt en elk kind compleet door het lint gaat 🙂

Wij waren er net 3 dagen, ja inderdaad, de dagen dat het boven de 30 graden was. Het kon niet slechter gekozen zijn eigenlijk: een lang weekend, warm weer. Resultaat: héél veel volk. Maar we konden op geen ander moment gaan en dus namen we dat er allemaal bij. En we waren echt wel voorzien op het warme weer. Tip: wij namen onze drinkflessen mee en vulden ze elke morgen op de kamer (uit de Sipwell-ton die we mee hadden, of doe gewaagd en vul ze gewoon aan het ontbijtbuffet 🙂 ). Een flesje water van een halve liter kost in het park 2,50 € en een frisse cola 3,90 €, reken maar uit…

Wij sliepen deze keer buiten het park, in het Radisson Blu hotel. Het heeft zo zijn voor- en nadelen. Je zit iets rustiger dan in de Disney hotels, waar het vaak aan het ontbijt drummen is. Maar de afstand tot het park is wel groter. De pendelbus rijdt om het half uur en het is een 10-tal minuutjes rijden. Vanaf de stopplaats van de bus is het nog een dikke 5 minuten stappen (of 10 met kinderen die moe zijn) tot de ingangscontrole. We gingen tijdens de warme uurtjes zwemmen in het hotel en waren dus wel wat tijd kwijt met over en weer gaan.

Ben je ook van plan om meerdere dagen te gaan en je verblijft niet in een Disney hotel? Check dan even op voorhand of je niet beter een jaarabonnement neemt. Wij betaalden nu voor 3 dagen bijna evenveel als een abonnement (zelfs met de actie 3 dagen/2 betalen).

En dan de supertip voor Disneyland. We hebben het ondertussen 2 x meegemaakt, dus spits de oren. Er zijn in het park bepaalde mensen (meestal poetsers) die kaartjes hebben waarmee je langs de uitgang op een attractie kan gaan. Ze vragen je dan om een raadsel op te lossen en dan mag je de attractie kiezen. Zo gebeurde het enkele jaren geleden en toen gingen we in Peter Pan langs de uitgang. Omdat het dit jaar zo druk was en we héél graag in de Big Thunder Mountain wilden (maar er telkens veel te lange rijen stonden en de Fast passes direct op waren) heb ik gewoon een poetser tegengehouden de laatste dag en gevraagd of we iets konden winnen. Hij vroeg wat we wilden en ik heb gevraagd of hij geen ticketje had voor de trein. Het heeft nog een paar minuten geduurd, maar die man is dat gaan fixen en kwam terug met een ticket: BTM via sortie. Hoera voor zij die durven vragen 🙂 Dus hou je ogen goed open voor deze magische ticketjes!

IMG_4609

De girls wisten trouwens niets van de plannen. Zij dachten dat we voor papa zijn werk een nieuwe kraan moesten gaan kopen, wat soms wel tot hilarische opmerkingen van die 2 heeft geleid. Ze hadden het pas echt door toen ze in het park (!) het kasteel zagen. Nog wat leuke uitspraken:

  • Op de pendelbus naar het park zitten er verschillende mensen met Minnie-oortjes. Lily: “Mama, wat doen al die gekke mensen hier nu met die oortjes op? Zo kan je toch niet rondlopen.” Ondertussen zit Mila de plattegrond van Disney te bestuderen en denkt dat het Plopsaland is 🙂
  • Onderweg naar de ingangscontrole wordt er omgeroepen ‘Bienvenue à Disneyland Paris’ ‘Welcome at Disneyland Paris’, heel de tijd herhaald. Onze meisjes: “Dat is hier toch niet Disneyland seg, waarom zeggen die nu heel de tijd Disneyland?”
  • Werkelijk overal lopen mensen aan de ingang met Disneykleding of hoedjes of oortjes van Minnie. Lily: “Hier lopen nu wel veel mensen met Disneydingetjes.”
    Nog steeds geen idee waar we zijn? Nope!
  • Save the best for last. In het park aangekomen, terwijl we naar het kasteel staan te gapen zegt Lily: “Ik denk dat we verkeerd zitten, we moesten een kraan gaan kopen voor papa en wij zijn in Disneyland.” 🙂

IMG_4425

IMG_4428.JPG

IMG_4473

IMG_4502

IMG_4538

IMG_4566

IMG_4621

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s