#minderStefani

“Mama, ik zie jouw dikke buik *gniffel gniffel*.” of  “Mama, krijgen wij later ook zo’n dikke buik en borsten?” of “Mama! Jij mag geen ijsje eten voor jouw dikke buik!”.

Dat was een greep uit het assortiment opmerkingen van mijn oh zo lieve, eerlijke meisjes. Rode draad door het verhaal schijnt hier toch mijn dikke buik te zijn. Uiteraard heb ik er geen ton aan hangen, maar er is toch wat van de zwangerschap blijven plakken in de welbekende buikzone. Wellicht iets waar veel mama’s last van hebben en wat veel van hen ook goed kunnen camoufleren. Maar eenmaal thuis, in de safe zone, durf ik al eens met een strakker topje rondlopen en dan zijn er die 2 slimme kleintjes die natuurlijk alles opmerken en gezien hebben.

Swat, het komt erop neer dat ik er eindelijk echt iets aan wil doen. En dan bedoel ik niet poging 214 die zal falen na enkele dagen. Deze keer grijp ik terug naar de Weight Watchers, die mij lang geleden in het pre-zwangerschaps-tijdperk ook aan – 12 kg geholpen hebben. Gedaan met alle zotte diëten, die enkel werken zolang je blijft diëten. Het wordt tijd om terug een gezonde levensstijl aan te nemen, vanaf vandaag!

Mijn eerste bezorgdheid is natuurlijk: damn, mijn kinderen (en Kristof) eten bijna niets dat gezond is (lees: wij eten geen groene dingen, of tomaten, of quasi alles wat er nog maar gezond uit ziet). Ik zal dus het spel slim moeten spelen en hier en daar wat undercover groentjes moeten voorzien. Gisteren heb ik dat een eerste keer uitgetest en met succes eigenlijk. De girls eten supergraag macaroni met kaassaus, maar we eten dat niet vaak omdat ik er niets van groenten bij mag doen (geen volwaardige maaltijd dus). Ik heb daarom de kaassaus wat gecustomized. Geen bechamel, maar bloemkool als basis. De bloemkool heb ik gaar gekookt en dan met melk tot een saus gemixt. Eens de saus er was heb ik er gemalen kaas bij vermengd (30+, dus minder vet dan normaal). Afkruiden deed ik met zout, peper, nootmuskaat en verse peterselie (verse kruiden behoren voor de meisjes gelukkig niet tot de groentegroep).

Supereasy, keisnel klaar en niemand heeft het geproefd 🙂 Voor mezelf heb ik er nog wat extra groenten bij gedaan (asperges in dit geval) en volkoren pasta genomen. Om het nog gezonder te maken heb ik geen spek, maar gewone hespreepjes genomen. Die heb ik wel heel krokant opgebakken zodat het de crunch van spek heeft.

Macaroni mama
Macaroni superhealthy voor mama.
Macaroni kids
Macaroni healthystyle voor kids.

En zo zijn we begonnen aan de nieuwe eetgewoontes. Laat het mij weten als jullie graag met mij willen mee doen, dan steunen we elkaar! Meer nieuws binnen een weekje 🙂

 

Recept geïnspireerd op de beroemde bloemkoolsaus van Sandra Bekkari (Nooit meer diëten).

8 gedachten over “#minderStefani

 1. hallo nieke ,
  je verschiet ervan , maar ik doe ook mee !
  onlangs stond ik op de rand van het zwembad in brasschaat en onder mij staat een mama met ne kleuter van ’n jaar of 5
  en ineens hoor ik die kleine petoeter tegen zijn mama zeggen ; mama die papa van hier boven is ook in verwachting !!!!
  ‘k heb gezegd , nu is ’t gedaan !
  dus vanaf toen ; ‘smorgens
  turkse platte kaas ( ge kent de weg wel hé ) zeer lekker
  met peper en zout , sjanulekes , citroentijm ’n beetje peterselie
  en’n goei grof boterhammetje droog
  voila das mijn dieet !
  ( ondertussen 6 kg weg )

  Liked by 1 persoon

 2. Super! … k weet niet of ik genoeg karakter heb om mee te doen…maar het macaroni receptje vind ik alvast de moeite om ook eens te proberen (voor mezelf, want ik zit met idem man en kids situatie :)) x!

  Liked by 1 persoon

  1. Go, go, go! Samen sterk en ik ben ook echt een foodlover, dus karakter ontbreekt bij mij ook vaak. Maar nu ga ik ervoor 💪🏻 (en zondigen mag af en toe he)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s