Black and white

Ik moet niet veel woorden vuil maken aan het beschrijven van mijn droombadkamer: zwart en wit. De monochroom trend is al enkele jaren in opmars en zeker ook het laatste jaar in het interieur. Waar we vroeger kozen voor schreeuwerige kleuren op onze muur (denk aan kiwigroen, auberginepaars en vurig rood. Yeps, guilty!), kiezen we nu meer en meer voor witte muren en brengen we kleur in onze accessoires. Wat uiteraard superslim is, want de dag van vandaag heeft niemand tijd of zin om zijn muren elk jaar te herschilderen in de trendkleur.

Zwart en wit dus, ook in de badkamer altijd een winner. En plus, ik heb een énorme hekel (en echt, ENORME) aan chromé. Bah, bah, bah! Ik word daarvan helemaal poetsgek. Elk vlekje moet verdwijnen en vaak is dat hopeloos met chromé. Ik had dus vooral in de badkamer één grote droom: zwart kraanwerk. Ik wou geen detail meer zien blinken. Om helemaal in lijn te zijn had ik dan ook graag meteen alles mat, niets blinkend. En zo geschiedde…

Ik neem jullie even mee op tour door onze badkamer.

IMG_4002

Onze volledige badkamer is uitgekozen bij Desco in Wijnegem. Toptip: vraag naar Katrien (de topverkoopster daar). Zij denkt helemaal mee en kent de collectie door en door (ook de zaken die niet in de toonzaal staan). De basis van alles is het zwarte kraanwerk. Grotendeels van het merk Vola (hier kan je de collectie bekijken). Enkel de douchekop is van het merk Dornbracht. Omdat zwart echt aan het opkomen is, hebben we al veel zaken zo uit de collectie kunnen bestellen. Hier en daar waren er toch details die niet in het zwart verkrijgbaar waren, bijvoorbeeld de bovenste stang van de douche. Die details hebben we dan gewoon laten zwart spuiten, matzwarte lak met structuur. Want ik wou geen chromé, remember. Tussen ons: ik denk dat Kristof mij soms echt heeft willen killen daarvoor, maar hey, het resultaat is er wel nu.

IMG_4003kopie

IMG_3965 2kopie

Naast de douche kozen we voor de leuke The dots haken van Muuto. Dat leek ons iets origineler dan een simpel kapstokje. We maakten de mix tussen de houten en de zwarte, online verkrijgbaar bij Flinders. Over de tegeltjes was ik ook meteen zeker, het ging een zeshoekige of hexagoon tegel worden. De ideale tegel hebben we gevonden bij Carobati, op de A12 in Schelle.

Dan moesten we nog één eyecatcher uitkiezen, ons bad. We wisten dat we een vrijstaand bad wilden, maar het was toch moeilijk om iets budgetvriendelijk te vinden in het mat (want dat was ook één van mijn vereisten, lang lijstje…). Hier heeft Katrien goed onze stijl aangevoeld en stelde ze dit bad van Jee-O voor. Echt vollédig ons droombad. Daarvan hebben we ook trouwens de stop zwart moeten laten spuiten, helaas was die er toen nog niet (maar ze werken hier wel volop aan).

IMG_3950

IMG_3985kopie

Om een ruimtelijker gevoel te geven (want we wonen in een eenvoudig rijhuis, geen paleis), hebben we ervoor gekozen om een deel van de muur weg te nemen tussen beide kamers. Zo kregen we een open badkamer met een aansluitende dressing. Ok, ik geef toe, die dressing is enkel voor mijn kleding. Kristof heeft een aparte kast op de kamer 🙂 Ik laat jullie nog even genieten van wat details.

Wil je nog meer info over onze badkamer of iets wat je ziet op de foto’s? Just ask! Voor de vrolijke pinners onder jullie, hier kan je nog mijn inspiratiebord op Pinterest terugvinden.

IMG_3975

IMG_3982kopie

IMG_3953

 

2 gedachten over “Black and white

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s