Beestig leuk uitstapje

Ik weet voor een vakantie nooit goed of ik nu blij moet zijn of in paniek moet geraken. Het is wel leuk om de meisjes meer te zien, maar ze doen geen enkel spelletje langer dan 10 minuten. Dus moet ik ze als mama continu entertainen en aan de gang houden. Wat maakt dat ik ’s avonds vaak uitgeput met de kippen op stok ga (tot grote verwondering van Kristof, want die denkt dat ik heel de dag geen klop gedaan heb…).

Tijdens de eerste week van de Paasvakantie hebben we al heel wat leuke uitstapjes gedaan en ook heel wat minder leuke voor hen (lees: Hema, Albert Heijn, Ikea, Kruidvat). Ik probeer de balans zowat recht te houden: na elke “saaie, praktische” uitstap, doen we iets leuks voor de kids. Het weer is ons natuurlijk ook gunstig gezind, want bij regen zou het veel grotere paniek geweest zijn in mijn hoofd.

Zoals vaak staat er ook een bezoek aan de kinderboerderij op het programma. Er zijn er niet meer zoveel in de buurt, maar er is één echt toppertje: de Barelhoeve, oftewel de kinderboerderij in Bornem.

IMG_8459

IMG_4162

IMG_3183

Onze meisjes vinden het hier super om veel verschillende redenen. Je hebt natuurlijk alle diertjes, maar je kan als bezoeker het kleuterpad volgen, een informatieve route. Je komt bij elk dier een infobord tegen met daarop doe-vragen en weetjes. Zo leren de meisjes ook iets, want ik heb meestal niet echt veel zinnigs te zeggen over de dieren (shame on me).

IMG_3965

IMG_1567

 

De boerderij is echt uitgebreid en helemaal achteraan heb je nog een wandelpad door een stukje natuurdomein. Echt fijn om verkoeling te zoeken tijdens warme dagen of om gewoon wat te slenteren.

IMG_4222

 

IMG_7641

Passeer na (of voor of tijdens) je bezoek zeker in de hoevewinkel. Daar verkopen ze huisbereide hoeveproducten, maar echt om je vingers van af te likken. Hoeve-ijs, rijstpap met kindjessuiker, pudding met krieken, wafeltjes, kaastaart, appelcake, … Allemaal superlekker! Voor mij doorslaggevend om naar deze kinderboerderij terug te komen 🙂

IMG_5123

Hier kan je alle praktische info over de Barelhoeve terugvinden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s